Polityka prywatności

FrontNow poważnie traktuje ochronę danych osobowych. Niniejsza polityka prywatności wyjaśnia kim jesteśmy, w jaki sposób zbieramy, udostępniamy i wykorzystujemy Dane Osobowe oraz w jaki sposób możesz korzystać ze swoich praw do prywatności.

Niniejsza polityka prywatności została opracowana, aby lepiej służyć tym, którzy są zaniepokojeni sposobem, w jaki ich "Informacje identyfikowalne osobowo" (PII) są wykorzystywane w Internecie. PII, zgodnie z opisem w amerykańskim prawie ochrony prywatności i bezpieczeństwa informacji, to informacje, które mogą być użyte samodzielnie lub z innymi informacjami do identyfikacji, kontaktu lub lokalizacji pojedynczej osoby lub do identyfikacji osoby w kontekście. Prosimy o dokładne zapoznanie się z naszą polityką prywatności, aby zrozumieć, w jaki sposób zbieramy, wykorzystujemy, chronimy lub w inny sposób obchodzimy się z Państwa Informacjami umożliwiającymi identyfikację osób zgodnie z naszą stroną internetową.

Jakie dane osobowe zbieramy od osób, które odwiedzają nasz blog, stronę internetową lub aplikację?

Podczas składania zamówienia lub rejestracji na naszej stronie, w zależności od sytuacji, możesz zostać poproszony o podanie adresu e-mail lub innych szczegółów, które pomogą Ci w korzystaniu z naszej strony.

Kiedy zbieramy informacje?

Zbieramy informacje od Ciebie, gdy zapisujesz się do newslettera lub wprowadzasz informacje na naszej stronie.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Możemy wykorzystywać informacje, które zbieramy od Ciebie podczas rejestracji, dokonywania zakupów, zapisywania się do naszego newslettera, odpowiadania na ankietę lub komunikację marketingową, surfowania po stronie internetowej lub korzystania z niektórych innych funkcji strony w następujący sposób: Aby wysyłać okresowe wiadomości e-mail dotyczące zamówienia lub innych produktów i usług.

Jak chronimy Twoje dane?

Nie stosujemy skanowania podatności na ataki i/lub skanowania według standardów PCI.Dostarczamy tylko artykuły i informacje. Nigdy nie prosimy o podanie numerów kart kredytowych. Nie stosujemy skanowania złośliwego oprogramowania.

Twoje dane osobowe znajdują się za zabezpieczonymi sieciami i są dostępne tylko dla ograniczonej liczby osób, które mają specjalne prawa dostępu do takich systemów i są zobowiązane do zachowania poufności tych informacji. Ponadto, wszystkie poufne/kredytowe informacje, które podajesz są szyfrowane za pomocą technologii Secure Socket Layer (SSL).

Wdrażamy szereg środków bezpieczeństwa, gdy użytkownik wprowadza, przesyła lub uzyskuje dostęp do swoich informacji, aby zachować bezpieczeństwo danych osobowych.

Wszystkie transakcje są przetwarzane przez dostawcę bramy i nie są przechowywane ani przetwarzane na naszych serwerach.

Czy używamy "cookies"?

Tak. Ciasteczka to małe pliki, które strona lub jej usługodawca przesyła na dysk twardy Twojego komputera za pośrednictwem przeglądarki internetowej (jeśli zezwolisz), która umożliwia systemom strony lub usługodawcy rozpoznanie Twojej przeglądarki oraz przechwycenie i zapamiętanie pewnych informacji. Na przykład, używamy plików cookie, aby pomóc nam zapamiętać i przetworzyć pozycje w koszyku. Są one również używane, aby pomóc nam zrozumieć preferencje użytkownika w oparciu o poprzednią lub bieżącą aktywność na stronie, co pozwala nam zapewnić Państwu ulepszone usługi. Używamy również plików cookie, aby pomóc nam w kompilacji danych zbiorczych dotyczących ruchu na stronie i interakcji z witryną, dzięki czemu możemy zaoferować lepsze doświadczenia i narzędzia w przyszłości.

Używamy plików cookie, aby:

Zrozumienie i zapisanie preferencji użytkownika dla przyszłych wizyt.

Kompilowanie danych zbiorczych dotyczących ruchu na stronie i interakcji z witryną w celu zaoferowania lepszych doświadczeń i narzędzi w przyszłości. Możemy również korzystać z zaufanych usług stron trzecich, które śledzą te informacje w naszym imieniu.


Możesz wybrać, aby Twój komputer ostrzegał Cię za każdym razem, gdy wysyłany jest plik cookie, lub możesz wyłączyć wszystkie pliki cookie. Można to zrobić poprzez ustawienia przeglądarki. Ponieważ każda przeglądarka jest inna, zajrzyj do menu pomocy przeglądarki, aby dowiedzieć się, w jaki sposób poprawnie modyfikować pliki cookie.

Jeśli wyłączysz pliki cookie, niektóre funkcje, które sprawiają, że witryna jest bardziej wydajna, mogą nie działać prawidłowo.Nie wpłynie to na doświadczenia użytkownika, które sprawiają, że witryna jest bardziej wydajna i może nie działać prawidłowo.

Ujawnienie informacji przez osoby trzecie

Nie sprzedajemy, nie handlujemy, ani w żaden inny sposób nie przekazujemy stronom zewnętrznym Państwa Informacji Identyfikujących Osobę, chyba że uprzedzimy o tym użytkowników. Nie dotyczy to partnerów zajmujących się hostingiem strony internetowej oraz innych stron, które pomagają nam w obsłudze naszej strony internetowej, prowadzeniu naszej działalności lub obsłudze naszych użytkowników, o ile strony te zgadzają się zachować poufność tych informacji. Możemy również ujawnić informacje, gdy ich ujawnienie jest właściwe w celu zachowania zgodności z prawem, egzekwowania zasad naszej witryny lub ochrony praw, własności lub bezpieczeństwa naszego lub innych osób.

Jednakże informacje o odwiedzających, które nie umożliwiają identyfikacji osoby, mogą zostać przekazane innym stronom w celach marketingowych, reklamowych lub innych.

Linki osób trzecich

Od czasu do czasu, według naszego uznania, możemy włączać lub oferować produkty lub usługi osób trzecich na naszej stronie internetowej. Te strony internetowe osób trzecich mają odrębne i niezależne polityki prywatności. Dlatego nie ponosimy odpowiedzialności za treść i działalność tych stron. Niemniej jednak, staramy się chronić integralność naszej strony i z zadowoleniem przyjmujemy wszelkie opinie na temat tych stron.

Google

Wymagania Google dotyczące reklamy można podsumować w Zasadach Reklamowych Google. Zostały one wprowadzone w celu zapewnienia pozytywnych doświadczeń dla użytkowników:

Dokumentacja pomocnicza


Na naszej stronie internetowej używamy reklamy Google AdSense.

Google, jako dostawca zewnętrzny, wykorzystuje pliki cookie do wyświetlania reklam na naszej stronie. Korzystanie przez Google z pliku cookie DART umożliwia mu wyświetlanie reklam dla naszych użytkowników na podstawie ich wcześniejszych wizyt na naszej stronie i innych stronach w Internecie. Użytkownicy mogą zrezygnować z korzystania z pliku cookie DART, odwiedzając politykę prywatności Google Ad and Content Network.

Wdrożyliśmy następujące rozwiązania:

∙ Remarketing z Google AdSense

∙ Raportowanie wyświetleń w sieci Google Display

∙ Raporty demograficzne i dotyczące zainteresowań

Wraz z dostawcami zewnętrznymi, takimi jak Google, wykorzystujemy pliki cookie pierwszej strony (takie jak pliki cookie Google Analytics) oraz pliki cookie stron trzecich (takie jak pliki cookie DoubleClick) lub inne identyfikatory stron trzecich w celu kompilacji danych dotyczących interakcji użytkownika z emisją reklam oraz innych funkcji usług reklamowych związanych z naszą witryną.

Rezygnacja

Użytkownicy mogą ustawić preferencje dotyczące sposobu reklamowania się Google na stronie Ustawienia reklam Google. Alternatywnie można zrezygnować, odwiedzając stronę Network Advertising Initiative Opt Out lub korzystając z dodatku do przeglądarki Google Analytics Opt Out.

Kalifornijska ustawa o ochronie prywatności w Internecie

CalOPPA jest pierwszym prawem stanowym w kraju, które wymaga komercyjnych stron internetowych i usług online, aby zamieścić politykę prywatności. Zasięg prawa rozciąga się daleko poza Kalifornię, aby wymagać od każdej osoby lub firmy w Stanach Zjednoczonych (i potencjalnie na świecie), która prowadzi strony internetowe zbierające dane osobowe od konsumentów w Kalifornii, aby zamieścić widoczną politykę prywatności na swojej stronie internetowej, stwierdzając dokładnie, jakie informacje są zbierane i tych osób lub firm, z którymi jest on udostępniany.

Zobacz więcej na:

http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf


Zgodnie z ustawą CalOPPA, zgadzamy się na następujące warunki:

Po utworzeniu niniejszej polityki prywatności, dodamy link do niej na naszej stronie głównej lub, jako minimum, na pierwszej znaczącej stronie po wejściu na naszą witrynę.

Nasz link do Polityki Prywatności zawiera słowo "Prywatność" i można go łatwo znaleźć na wyżej wymienionej stronie.

Zostaniesz poinformowany o wszelkich zmianach w Polityce Prywatności na naszej stronie Polityki Prywatności i możesz zmienić swoje dane osobowe wysyłając do nas e-mail.

Jak nasza witryna obsługuje sygnały Do Not Track?

Honorujemy sygnały Do Not Track i Nie Śledzimy, sadzimy pliki cookie lub używamy reklam, gdy mechanizm Do Not Track (DNT) przeglądarki jest uruchomiony.

Czy nasza witryna zezwala na śledzenie zachowań przez osoby trzecie?

Ważne jest również, aby pamiętać, że zezwalamy na śledzenie zachowań przez strony trzecie

COPPA (Ustawa o ochronie prywatności dzieci w Internecie)

Jeśli chodzi o zbieranie danych osobowych od dzieci poniżej 13 roku życia, ustawa o ochronie prywatności dzieci w Internecie (COPPA) daje rodzicom kontrolę. Federalna Komisja Handlu, amerykańska agencja ochrony konsumentów, egzekwuje zasady COPPA, które określają, co operatorzy stron internetowych i usług online muszą zrobić, aby chronić prywatność i bezpieczeństwo dzieci w Internecie.

Nie prowadzimy marketingu specjalnie dla dzieci poniżej 13 roku życia.

Uczciwe praktyki informacyjne

Zasady Uczciwej Praktyki Informacyjnej stanowią podstawę prawa ochrony prywatności w Stanach Zjednoczonych, a zawarte w nich koncepcje odegrały znaczącą rolę w rozwoju prawa ochrony danych na całym świecie. Zrozumienie Zasad Uczciwej Praktyki Informacyjnej i sposobu ich wdrażania jest kluczowe dla zachowania zgodności z różnymi przepisami dotyczącymi prywatności, które chronią dane osobowe.

W celu zachowania zgodności z Uczciwymi Praktykami Informacyjnymi podejmiemy następujące działania w przypadku naruszenia ochrony danych: W ciągu 7 dni roboczych powiadomimy użytkowników za pośrednictwem powiadomienia w siedzibie firmy.

Zgadzamy się również na zasadę indywidualnych roszczeń, która wymaga, aby osoby fizyczne miały prawo do dochodzenia praw możliwych do wyegzekwowania przeciwko podmiotom gromadzącym i przetwarzającym dane, które nie przestrzegają prawa. Zasada ta wymaga nie tylko, aby osoby fizyczne miały egzekwowalne prawa wobec użytkowników danych, ale również, aby osoby fizyczne miały możliwość odwołania się do sądów lub agencji rządowych w celu zbadania i/lub ścigania nieprzestrzegania prawa przez podmioty przetwarzające dane.

CAN SPAM Act

CAN-SPAM Act to prawo, które ustala zasady dla komercyjnych wiadomości e-mail, ustanawia wymagania dla wiadomości komercyjnych, daje odbiorcom prawo do wstrzymania wysyłania do nich wiadomości e-mail i określa surowe kary za naruszenia.

Zbieramy Twój adres e-mail, aby:

Wysyłanie informacji, odpowiadanie na zapytania i/lub inne prośby lub pytania

Wprowadzać na naszą listę mailingową lub kontynuować wysyłanie wiadomości e-mail do naszych klientów po dokonaniu pierwotnej transakcji.

Aby być w zgodzie z CANSPAM, zgadzamy się na następujące postanowienia:

∙ Nie używać fałszywych lub wprowadzających w błąd tematów lub adresów e-mail.

Zidentyfikuj wiadomość jako reklamę w jakiś rozsądny sposób.

∙ Dołącz fizyczny adres siedziby naszej firmy lub zakładu.

∙ Monitorowanie usług email marketingowych stron trzecich pod kątem zgodności z przepisami, jeśli takie są używane.

Szybko reaguj na prośby o rezygnację/wypisanie się.

Umożliwienie użytkownikom rezygnacji z subskrypcji poprzez użycie linku znajdującego się na dole każdego emaila.

Postępuj zgodnie z instrukcjami podanymi na dole każdego e-maila, a my niezwłocznie usuniemy Cię ze WSZYSTKIEJ korespondencji.

Kontakt z nami

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej polityki prywatności, możesz skontaktować się z nami, korzystając z poniższych informacji.

FrontNow GmbH
Zimmerstr. 94
10117 Berlin
Niemcy

Telefon: +1 (833) 300-0233 (pon.-pt. 9.00-18.00)
Email: [email protected]


Ostatnio edytowano w dniu 2019-08-01